1.Internet kot medij za izmenjavo informacij
v kmetijstvu
2.Stanje, razvoj in bodoča prašičereja
v svetu, Evropi in v Sloveniji
3.Stalež prašičev in prireja prašičjega
mesa na svetu in v Sloveniji
4.Zakol prašičev v Sloveniji
5.Ocena sprememb staleža, strukture
in intenzivnosti prireje prašičev na kmetijah
6.Državne podpore za prirejo prašičev
na kmetijah ('90-93)
7.Možnosti za preusmeritev kmetij v
prašičerejo (prvi rezultati ankete)
8.Agenda 2000 in slovenska prašičereja
9.Rimska deklaracija 1996 in Slovenija
10.Pasme prašičev
11.Kitajske pasme prašičev
12.Krškopoljski prašič
13.Etologija prašičev
14.Anatomske in biološke značilnosti
prašičev
15.Ocenjevanje prašičev po zunanjosti
16.Konstitucija prašičev
17.Fizično in socialno okolje pri pitanju
prašičev
18.Določanje cene prašičev na osnovi
mesnatosti in predlog za Slovenijo
19.Prodaja prašičev pitancev
20.Rast in razvoj domačih živali
- uvod, 1.del
21.Rast in razvoj domačih živali
- uvod, 2.del
22.Prenatalna rast prašičev
23.Postnatalna rast in razvoj - 1.del
24.Postnatalna rast in razvoj - 2.del
25.Maščobno tkivo prašičev
26.Biološke in gospodarske osnove selekcije
prašičev na zmogljivost rasti
27.Genetika in selekcija prašičev v
Sloveniji (povzetek dela v letih 1960-1992)
28.Genetika in selekcija prašičev v
Sloveniji
29.Prašičereja v ZDA (Swine 95)
30.Standardi za idealnega tržnega
prašiča v ZDA
31.Smernice za rejo prašičev na ekoloških
temeljih (trajnostna prašičereja) v EU
32.Etika reje in pitanje prašičev
33.Nekatere presoje in možnosti za povečanje kakovosti in gospodarnosti slovenske prašičereje
34.Zakonodaja o živinoreji v EU in strokovne osnove za uskladitev slovenske
35.Vloga rejskih organizacij pri selekciji in rodovništvu v živinoreji ter predlagani modeli organizacije prilagojeni zahtevam EU: prašičereja
|